Search
Close this search box.

Αφιέρωμα στα "Μαραμένα Αλώνια" από το "Περιοδικό"

Ευχαριστούμε την κοινωνική και πολιτιστική ιστοσελίδα “Το Περιοδικό” για το αφιέρωμα στην ποιητική συλλογή “Στα Μαραμένα Αλώνια”, του ποιητήμας Στάθη Χαμπίμπη. Ακολουθεί απόσπασμα:

«Υφάντρα αγάπης πολύτιμου λίθου» και «μυστικιστική λέξη άγνωστης γλώσσας» είναι η ελευθερία στο μύθο που χτίζει ο Στάθης Χαμπίμπης στο έργο του «Στα Μαραμένα Αλώνια». Είναι ο συνεκτικός ιστός η έννοια της ελευθερίας στο έργο αυτό, η κινητήριος δύναμη, το διαρκές ζητούμενο, πληγή και ελπίδα.

Δεν πρόκειται για μια ποιητική συλλογή με τη στενή έννοια. Κάθε θραύσμα του βιβλίου είναι οργανικό κομμάτι ενός Όλου. Ενός Όλου με ενιαίο χαρακτήρα, ύφος, μορφή και περιεχόμενο που από τη μία εφάπτεται με τους υπερβατικούς, φανταστικούς κόσμους του William Blake και από την άλλη με τη φρίκη και την έκσταση των μπωντλαιρικών εμβυθίσεων.

Ο μύθος που εξυφαίνεται από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα είναι στην πραγματικότητα ένα προσωπικό όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη που πάλλεται ταυτόχρονα από μια ακατανίκητη ορμή εκπλήρωσης των πιο γήινων επιθυμιών.

Περισσότερα ΕΔΩ

g1295