Search
Close this search box.

"Για τον Τάκη... από τους φίλους του"
Εκδήλωση Μνήμης και Παρουσίαση Βιβλίου

Με μεγάλη προσέλευση και ιδιαίτερα συγκινησιακό τόνο χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση μνήμης για τα 5 χρόνια από την απώλεια του δασκάλου, στιχουργού και ποιητή Δημήτρη (Τάκη) Δήμητσα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και προσέφερε σε όλη τη διάρκεια του βίου του, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε το βιβλίο εις μνήμην του Τάκη Δήμητσα, με τίτλο “Για τον Τάκη..”, το οποίο επιμελήθηκε η κόρη του εκλιπόντος, Μαρία Δήμητσα, και εκδίδουν οι εκδόσεις της Νέας Διάστασης. Πρόκειται για μια συλλογή ανέκδοτων ποιημάτων και στίχων,  ενώ περιλαμβάνει μια σειρά κειμένων από την διαδικτυακή παρουσία του Τάκη, φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο, καθώς και χαιρετισμούς και αφιερώσεις φίλων και συνεργατών του.

Την εκδήλωση τίμησαν φίλοι, συγγενείς, συμπατριώτες και συνεργάτες του, καθώς και τοπικοί φορείς και παράγοντες, ενώ αναγνώστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από διαδικτυακό λογαριασμό του κου Μπάμπη Χοτομανίδη.

*Ο Δημήτρης (Τάκης) Δήμητσας γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1955 στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Η αγάπη του για τα παιδιά τον οδήγησε στο Παιδαγωγικό Φλώρινας. Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο, επέστρεψε στο χωριό του και εργάστηκε ως δάσκαλος στο Δημοτικό σχολείο. Στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκε την γυναίκα του Ελένη και απέκτησε δυο παιδιά, την Μαρία και τον Χρήστο. Συνήθιζε από μικρή ηλικία να εκφράζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του μέσα από στίχους και ποιήματα. Ορισμένα από αυτά μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αποτύπωνε τις πολιτικές και κοινωνικές του ανησυχίες μέσα από άρθρα και κείμενα που δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο. Απεβίωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2013, μετά από μακροχρόνιο αγώνα με τη δρεπανοκυτταρική αναιμία.

ISBN 978-618-83637-7-9 | Σελ.: 272 | Διαστάσεις 17 Χ 24