Βελούδας Πέτρος

 

 

Ο Πέτρος Κυριάκου Βελούδας γεννήθηκε το 1977 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου και ζεί μέχρι σήμερα. Πραγματοποίησε Σπουδές στον Eλληνικό Πολιτισμό στο Ε.Α.Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι καθηγητής (εκπαιδευτής) πολιτισμού. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του, αντιπρόεδρος του λαογραφικού μουσείου Αγρινίου και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Πρόσφατα έλαβε τιμητική διάκριση σε πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό της Καλλιτεχνικής Ένωσης Ulysses. Έργα του συμπεριλαμβάνονται σε πανελλήνια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών. Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί καιέχουν συμπεριληφθεί σε πανελλήνιες ανθολογίες (έκδοση περιοδικού νέα Αριάδνη).

Στις εφημερίδες του Αγρινίου “ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ”, “ΜΑΧΗΤΗΣ”, “ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ” και “ΠΑΛΜΟΣ” δημοσιεύονται κατά καιρούς άρθρα, ευθυμογραφήματα και ποιήματά του, ενώ είναι και συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού της Κεφαλλονιάς “ΚΕΦΑΛΟΣ”. Επίσης, ποιήματά του δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά περιοδικά ποίησης (αιολικά γράμματα, ύφος, φρέαρ, μονόκλ, περί ου κ.α.) και σε ιστοσελίδες ποίησης. Τέλος έχει εργαστεί και ως παραγωγός ραδιοφώνου.

 

Μίση

Ατσάλινο μίσος
αντοχές που σιδερώνονται
σε υψηλές θερμοκρασίες
ευαισθητοποίησης.
Μποτίλια γεμάτη ψέμματα
ξεδιψά την ακόρεστη δίψα
των μανιασμένων δήθεν θρύλων.
Χτυπά μισητά η μαγκούρα του
επαίτη ζητώντας από τον καπετάνιο
λιγότερη φουρτούνα στο ναυάγιο της ζωής…
Αυτός το ξέρει ,ως πραγματικός μύθος,αφήνει
να ζωγραφιστούν τα χνάρια του,αποτυπώνοντας
την ελπίδα δίχως πάθη και έριδες.
Το μίσος από ατσάλι έλιωσε
πάνω στο καθαρό φεγγάρι,
στη θέρμη μιας… καρδιάς!