«Οι Συνοδοιπόροι», του Χρίστου Σοροβέλη

 

 

Κυκλοφορεί το νέο διήγημα του Χρίστου Σοροβέλη, “Οι Συνοδοιπόροι”, από τις Εκδόσεις Όστρια. Το εξώφυλλο είναι δημιούργημα – ιδέα της αγιογράφου Κατερίνας Τζανάκη – Κουριδάκη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Ένα περιστατικό χαραγμένο στη μνήμη από τα παιδικά χρόνια του Παύλου ήταν το δώρο, που του πρόσφερε ο παππούς του, ο Θοδωρής. Ένα ξύλινο ξίφος. Όταν ο μικρός Παύλος τον ρώτησε γιατί ήταν από ξύλο και όχι από σίδηρο, ο παππούς του απάντησε: «Με το ξίφος να ανοίγεις δρόμους να περνάς και με το ξύλο να στηρίζεσαι. Με το ξύλο πολλές φορές θα πέσεις και θα σηκωθείς αλλά με το σίδηρο μπορεί να πέσεις και να μην το έχεις καταλάβει ποτέ σου». «Μια σκάλα για τον ουρανό. Μια σκάλα για τον ουρανό. Μια σκάλα για τον ουρανό. Αυτήν να ακολουθήσουμε», σκέφθηκε και τα μάτια του έλαμψαν. Να μην περιμένουμε τον ουρανό να κατέβει να μας χαμογελάσει και να μας πάρει από το χέρι. Καιρός είναι να φτιάξουμε τη δική μας σκάλα, και να τον συναντήσουμε. Μας περιμένει. Ας μην τον απογοητεύσουμε, πάλι.

 

Ο Χρίστος Σοροβέλης γεννήθηκε στο Αγράμπελο Αιτωλοακαρνανίας, το 1973, και ζει στην Αθήνα. Έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στη Φιλοσοφία. Έχει master στις Επιστήμες της Αγωγής. Ασχολείται με τη μελέτη και τη συγγραφή της Λογοτεχνίας. Η πρώτη του παρουσία στα Ελληνικά Γράμματα ήταν με την ποιητική συλλογή “Υπάρχω, αν και δεν με γνωρίζουν”, από τις εκδόσεις Σοκόλη, το 2012. Επιλέχτηκε από την Ποιητική Ακαδημία και τον Δημήτρη Ιατρόπουλο να συμμετάσχει στη Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης (2018, Εκδόσεις της Νέας Διάστασης). Είναι συντάκτης δοκιμίων και άρθρων.

 

ISBN: 978-060-604-389-5 | Σελίδες: 126 | Εκδόσεις Όστρια