ΛΕΘ | ΛΕΥΚΩΜΑ 1962-1970 Η Θεσσαλονίκη μέσα από φωτογραφίες της εποχής

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η ιδέα να συγκεντρωθούν όλες οι φωτογραφίες της χορευτικής ομάδας της 10ετίας του 60, που αποτυπώνουν και την ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης (στο εξής ΛΕΘ) της εποχής εκείνης, γεννήθηκε αμέσως μετά τη δημιουργία του Σωματείου Φίλων του ΛΕΘ, ιδέα της τότε Προέδρου κας Ζωής Σπυροπούλου. Ο σκοπός του Σωματείου Φίλων ήταν η συνδρομή των παλαιών χορευτών, κι όχι μόνον, στους στόχους του ΛΕΘ και η οικονομική του ενίσχυση.

Οι χορευτές της εποχής εκείνης αποτέλεσαν και την πρώτη μικτή χορευτική ομάδα στα χρονικά του ΛΕΘ, μια και μέχρι τότε συμμετείχαν μόνον κοπέλες! Η ιδέα αυτή θα συνοδευόταν κι από την παρουσία και κυρίως τη στήριξη των παλαιών χορευτών προς το ΛΕΘ, έναν θεσμό που αγάπησαν, συνέδραμαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του με τη συνεχή τους παρουσία στις τότε δραστηριότητες του. Οι παλιοί χορευτές, συνταξιούχοι αρκετοί, κι άλλοι στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, ανταποκρίθηκαν άμεσα κι έγιναν όλες κι όλοι μέλη του Σωματείου Φίλων προσφέροντας πέραν της οικονομικής συνδρομής και την «προίκα τους» ,τις πολύτιμες φωτογραφίες των νεανικών χρόνων με τις χορευτικές τους επιδόσεις.

Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από την κ. Έφη Δερεχάνη, μέλος της χορευτικής ομάδας του ΛΕΘ μεταπολεμικά, και μέρος των εσόδων του βιβλίου θα στηρίξουν τους σκοπούς του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης!

Οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται στο παρόν λεύκωμα αποτελούν ευγενική χορηγία μελών, χορευτών και Φίλων του ΛΕΘ Θεσσαλονίκης. Κυρίως όμως προέρχονται από το αρχείο του κ. Γιώργου Χριστοφορίδη, φωτοειδησεογράφου ελληνικού και ξένου τύπου, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των κ.κ. Παρούλας Νάσκου-Περράκη και Δημήτρη Σταματίου, από το προσωπικό τους αρχείο.

Διαστάσεις Α4 | Σελ.: 304 | ISBN 978-618-84514-9-0

**ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!**