“Του πόνου μου τ’ αγρίμι”, της Μπελιβάνη-Τσιτσάκη Όλγα

Το συλλογικό έργο της Μπελιβάνη-Τσιτσάκη Όλγα “Του πόνου μου τ’ αγρίμι” αποτελείται από 19 ιστορίες με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο. Μέσα από την άμεσα προσωπική επιρροή στη γραφή της, η συγγραφέας προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τον αναγνώστη στα συναισθήματα και τις εμπειρίες που κομίζουν οι ιστορίες αυτές, όπως άλλωστε μας καταθέτει μέσω της σύνοψης του βιβλίου:

“Οι θύμισες της ζωής μου, πέτρες ασήκωτες. Η θωριά μου μικρή και δεν μπορώ άλλο να τις κουβαλώ. Τις ακούμπισα εδώ μπας και ξαλαφρώσω· κείνες που κατέβασαν οι χείμαρροι από τα ψηλά βουνά στο πέλαο της ψυχής μου, από τις πληγές που μου χάραξαν, σαν να ήμουν παιδάκι μια σταλιά, και έχτισα μια άναρχη μάντρα ν΄ανέβεις, να δεις έναν κόσμο αθέατο από τα μάτια των ανθρώπων… Εγώ… Ένα παιδί να λαχταρά τη μάνα του… Μια μάνα… Η μανούλα μου να λαχταρά το παιδί της…

Με δυσκολία τις μάντρωσα. Ο πόνος σαν δολοφόνος γύριζε στον τόπο του εγκλήματος κάθε βράδυ και έχυνε το μελάνι μου. Τα δάκρυα πλημμύριζαν τα μάτια μου. Σαν να ‘μουν μάρτυρας σε δικαστήριο, να κρέμονται οι ένορκοι από τα χείλη μου, καθώς έπρεπε να γίνει αναπαράσταση των σκηνικών με θύμα την παιδική ζωή μου.

Τα λόγια μου είναι φλόγες που γλείφουν τα χνώτα της ψυχής που δεν μπορεί ούτε το δάκρυ να τις σβήσει. Μέσα σε τούτη την κατάθεση της αλήθειας μου, την κατάθεση της ψυχής μου, θα βρεις μια γωνία να ζεσταθείς.”

ISBN: 9786180007435 | Αριθμός Σελίδων: 256 | Διαστάσεις: 21χ15 | Έτος Έκδοσης: 2019 | Εκδόσεις Ίτανος